(7) Бог страда с нас в нашето страдание

Из ”10 причини да вярваме в Бог, който допуска страданието” - RBC Ministries

Никой не е страдал повече от нашия Отец в небесата. Никой не е платил по-скъпо за навлизането на греха в света. Никой не е скърбял толкова много за болката, която идва от кривия път по който е тръгнало човечеството. Никой не е страдал като Този, Който плати за нашите грехове чрез разпънатото тяло на собствения си Син. Никой не е страдал повече от Този, Който, когато протегна ръцете си и умря, ни показа колко много ни обича. Това е този Бог, Който приближавайки ни към себе си, иска да Му се доверим когато страдаме и когато нашите близки плачат в наше присъствие. (1 Петрово 2:21; 3:18; 4:1)

Защото и за това сте призовани; понеже и Христос пострада за вас и ви остави пример да вървите по Неговите стъпки; (1 Петрово 2:21)

Защото и Христос един път пострада за греховете, Праведният за неправедните, за да ни приведе при Бога, като беше умъртвен по плът, но оживотворен по Дух (1 Петрово 3:18)

И така, понеже Христос пострада по плът, въоръжете се и вие със същата мисъл, защото този, който е пострадал по плът, е оставил греха (1 Петрово 4:1)